| |     latinica | english  
Насловна
Пријава брака склопљеног пред иностраним органом

Пријава Брака

За пријаву брака закљученог у Аустралији ради уписа у матичну књигу венчаних у Републици Србији, према месту заједничког пребивалишта супружника, односно у месту пребивалишта једног од супружника, потребно је да се достави следеће:

  1. Попуњен захтев за пријаву брака (MS Word или PDF формат).
  2. Попуњена изјава супружника (MS Word или PDF формат).
  3. Оригинал аустралијског/новозеландског извода из матичне књиге венчаних, оверен печатом “Apostille”  и преведен на српски језик од овлашћеног преводиоца (или у конзулату).
  4. Фотокопија уверења о држављанству за оба супружника.
  5. Фотокопија пасоша оба супружника.

Уколико подносите захтев и изјаву поштом а не лично у Генералном конзулату, потребно је исте оверити код Мировног судије (Justice of the Peace).

Уколико се пријављује брак који није први брачним друговима, потребно је да се приложи и извод из матичне књиге рођених из Србије у коме је у рубрици “Напомена” уписано да је претходни брак разведен.

Подношење захтева износи АУ$ 29.00 и плаћа се готовим новцем на шалтеру конзулата, банковним чеком или поштанском уплатницом money order)  са назнаком „The Consulate General of the Republic of Serbia“.
Генерални Конзулат не прима приватне и чекове компанија.

За подношење захтева личним доласком у конзулату, заказивање термина се врши искључиво путем "онлајн" апликације е-КОНЗУЛАТ. 

Превод са енглеског на српски језик износи АУД $78.00 по документу.

Напомена: Оверу страних документа "APOSTILLE" печатом врши искључиво влада државе издавања документа. За Аустралију, то је "Australian Passports Office Authentications Section (Ph: 131 232 или www.smartraveller.gov.au). За Нови Зеланд - NZ government (Ph: 0800 872 675 или www.govt.nz/authentications).

За додатна обавештења о статусним питањима, молимо посетите сајт Министраства спољних послова РС - Статусна питања и матичне књиге.
 


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
Пребивалиште
Конзуларна надлежност
Путне исправе
Пријава смрти преминулог лица у иностранству
Прибављање докумената
Визни режим
Визни режим за Црну Гору
УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе
Царина
Држављанство
Пријава рођења детета
Пријава брака склопљеног пред иностраним органом
Издавање спроводнице
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга