Printer Friendly Version Посета делегације Црвеног крста Србије Аустралији @ 19 December 2013 03:13 AM

Председник Црвеног крста Србије, проф. др Драган Радовановић и његови сарадници су учествовали на годишњој скупштини Црвеног крста и Црвеног полумесеца у Сиднеју од 11-18. новембра 2013. године.

У координацији са представником Аустралије у Скупштини дијаспоре, Драганом Миловановићем, 14. новембра о.г. организован је састанак у Спортском центру Бонириг, коме су присуствовали представници највећих српских организација и Српске православне цркве. Позиву за састанак одазвали су се председници СЦ Бонириг, Српске народне одбране, Српског клуба “Свети Сава” из Хокстон парка, Српске православне омладине (“СОЈА”), црквe “Св. Георгије” из Кабрамате, Састанак  је пратио новинар “Вести” и конзул Јасмина Пекмезовић.   
         
Представници Црвеног крста Србије представили су програме наше најстарије и најреспектабилније хуманитарне организације, посебно се осврнувши на Програм за опоравак деце у њиховом одмаралишту у Баошићима у Црној Гори. Овај програм је намењен деци из српских енклава на Косову и Метохији, ђацима пешацима, социјално угроженој и деци без родитеља, који им пружа прилику да бесплатно летују десет дана на мору уз надзор васпитача волонтера. Одмаралиште “Криста Ђорђевић”, по речима председника ЦКС, иако поседује могућности да прими три стотине малишана током сезоне, због недостатка финансија функционише са једном трећином капацитета. Трошак 10-дневног боравка по детету износи 270.00 евра и уз помоћ донација наших исељеника овај број би могао да се повећа и пружи незаборавно летовање и дружење великом броју малишана из Србије чији родитељи немају могућност да им омогуће нормално одрастање.

За све оне који желе да пошаљу своје прилоге Црвеном крсту Србије, овде можете добити њихов број жиро рачуна са инструкцијом за уплату.
Контакт Црвеног крста Србије http://www.redcross.org.rs