Printer Friendly Version ПРЕЗЕНТАЦИЈА РАГБИ 13 ФЕДЕРАЦИЈЕ СРБИЈЕ У СИДНЕЈУ @ 25 March 2015 12:17 AM

У Генералном конзулату Р. Србије у Сиднеју, 16.03.2015. године, уз пригодан пријем, одржана је презентација Рагби 13 Федерације Србије у организацији г. Благоја Стоиљковића, представника Р13ФС, који је допутовао у Аустралију да успостави контакт са нашом дијаспором, као и играчима српског порекла и промовише српску рагби репрезентацију за предстојеће квалификације за Светско првенство које ће се одржати у Аустралији 2017. године.

Презентација под слоганом „Срби у Аустралији – идемо заједно на Светско првенство у Рагби Лиги 2017!“ изазвала је велико интересовање у српској дијаспори. Поред представника Аустралијске рагби лиге, СПЦ, „Ер Србије“, председника српских клубова и удружења, истакнутих представника српске дијаспоре, српских медија и организације „СОЈА“, позиву су се одазвали и многобројни играчи српског порекла, активни и бивши, као и њихови родитељи, који су већ играли за репрезентацију Србије, као и они који су попунили упитнике, како би „испунили своје снове и заиграли у српском дресу“.  
Квалитет играча српског порекла, велика подршка њихових породица и пријатеља и свих оних у којима је Србија у срцу представљају једну позитивну енергију и велики мотив за квалификовање српске репрезентације на предстојећем Светском купу у рагби лиги 2017. године у Аустралији.
Извештај недељника "Српски Глас" о овом догађају можете видети ОВДЕ.
Сви заинтересовани рагби играчи могу се обратити Генералном конзулату или директно представнику Рагби 13 Федерације Србије г. Благоју Стоиљковићу blagoje.stoiljkovic@ragbiliga.rs.