Printer Friendly Version ПРОМОЦИЈА РАГБИ ЛИГЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ @ 23 February 2016 04:47 AM

У Генералном конзулату Р. Србије у Сиднеју, 02.02.2016. године, у част рагби лиге репрезентације Србије, организован је пригодан пријем, под покровитељством генералног спонзора „Ер Србије“. 

            Поновно окупљање у Генералном конзулату, под већ познатим слоганом „Срби у Аустралији – идемо заједно на Светски куп у Рагби Лиги 2017!“, као и најављени двонедељни боравак српских рагби репрезентативаца у Аустралији, изазвало је велико интересовање у овдашњој дијаспори и медијима. Дочек рагбиста су, својим присуством, увеличали Владика Иринеј, епископ СПЦ Митрополије аустралијско-новозеландске, као и Дане Кондић, генерални директор „Ер Србије“, који је специјално за ову прилику допутовао из Србије. На позив „Ер Србије“ и ГК одазвали су се бројни угледни припадници Српске заједнице, удружења и клубова, представници седме силе, чланови аустралијског рагби савеза, представници „Етихада“ и других привредних фирми. Нашим репрезентативцима прикључили су се и српски рагбисти из Аустралије, као и неке „легенде“ овог спорта, пореклом из Србије, као што су Лу Живановић и Драган Ђурђевић.

ГК Б.Радошевић, захваливши се гостима на великом одазиву, истакао је значај, допринос и напоре које су, пре свега, Благоје Стоиљковић, представник српских рагбиста, уложили у овај пројекат, као и представници Српске заједнице, како би српска репрезентација добила најбољу могућу подршку и доказала свој неоспоран квалитет и таленат на предстојећем Светском купу. Посебно се захвалио генералном директору „Ер Србије“, Данету Кондићу, за њихов допринос и промоцију овог пројекта.      

С. Шипка, представник „Ер Србије“ у Аустралији, је, уз видео пројекцију, презентирао услуге наше авио компаније, истакавши да су у „Ер Србији“ у 2015. години пробили све границе, захваљујући напорном тимском раду, који је допринео томе да се од јуна месеца 2016. године отвара директна линија за Њујорк.  

Б. Стоиљковић, захваливши се на гостопримству и великој помоћи Генералног конзулата, Министарства спољних послова, Српске заједнице, бројних спонзора и волонтера, пре свега „Ер Србије“ и аустралијским домаћинима, представио је чланове репрезентације Србије. Присутне је упознао о занимљивом историјату рагби лиге у Србији. Истакао је да ниједна европска селекција у рагби лиги (изузев ВБ) није допутовала у Аустралију из Европе у последњих 30-так година. Све репрезентације као што су Италија, Грчка и Португалија, су биле искључиво састављене од Аустралијанаца.   

Овом приликом додељене су награде спонзора и промовисан је нови дрес репрезентације, што је наишло на одобравање присутних.

Двонедељни боравак српских рагбиста изазвао је велико интересовање овдашње дијаспоре. У свим контактима обећана је организациона и финансијска помоћ, јер квалитет играча српског порекла, велика подршка њихових породица и пријатеља и свих оних у којима је Србија у срцу представљају једну позитивну енергију и велики мотив за квалификовање српске репрезентације на предстојећем Светском купу у рагби лиги 2017. године у Аустралији.

Припреме за долазак, боравак репрезентације Србије у Аустралији и пријем организован у њихову част у ГК РС у Сиднеју, медијски је пропраћен. Извештаје домаћих српских новина („Вести“ и „Српски Глас“) преузели су и медији у Србији („Курир“ http://www.kurir.rs/sport/ostali-sportovi/prijem-za-ragbiste-konzulat-u-sidneju-ugostio-reprezentaciju-srbije-clanak-2120115 „Б92“).

Са следећих линкова можете преузети вести и интервјуе са овог догађаја које је објавио Радио СБС, који се емитује на српском језику:

http://www.sbs.com.au/yourlanguage/serbian/sr/content/prijem-za-ragbi-liga-reprezentaciju-srbije?language=sr

www.sbs.com.au/yourlanguage/serbian/sr/article/2016/02/05/ponosan-sam-shto-predstavljam-istu-zemlju-kao-novak-djokovitsh?language=sr

http://www.sbs.com.au/yourlanguage/serbian/sr/content/srpski-tim-je-pun-strasti-i-entuzijazma?language=sr

Са следећег линка можете видети снимак са пријема рагбиста:

http://youtu.be/hHVXgge1Vys