Printer Friendly Version PROMOCIJA RAGBI LIGE REPREZENTACIJE SRBIJE @ 24 February 2016 03:33 AM

U Generalnom konzulatu R. Srbije u Sidneju, 02.02.2016. godine, u čast ragbi lige reprezentacije Srbije, organizovan je prigodan prijem, pod pokroviteljstvom generalnog sponzora „Er Srbije“. 

            Ponovno okupljanje u Generalnom konzulatu, pod već poznatim sloganom „Srbi u Australiji – idemo zajedno na Svetski kup u Ragbi Ligi 2017!“, kao i najavljeni dvonedeljni boravak srpskih ragbi reprezentativaca u Australiji, izazvalo je veliko interesovanje u ovdašnjoj dijaspori i medijima. Doček ragbista su, svojim prisustvom, uveličali Vladika Irinej, episkop SPC Mitropolije australijsko-novozelandske, kao i Dane Kondić, generalni direktor „Er Srbije“, koji je specijalno za ovu priliku doputovao iz Srbije. Na poziv „Er Srbije“ i GK odazvali su se brojni ugledni pripadnici Srpske zajednice, udruženja i klubova, predstavnici sedme sile, članovi australijskog ragbi saveza, predstavnici „Etihada“ i drugih privrednih firmi. Našim reprezentativcima priključili su se i srpski ragbisti iz Australije, kao i neke „legende“ ovog sporta, poreklom iz Srbije, kao što su Lu Živanović i Dragan Đurđević.

GK B.Radošević, zahvalivši se gostima na velikom odazivu, istakao je značaj, doprinos i napore koje su, pre svega, Blagoje Stoiljković, predstavnik srpskih ragbista, uložili u ovaj projekat, kao i predstavnici Srpske zajednice, kako bi srpska reprezentacija dobila najbolju moguću podršku i dokazala svoj neosporan kvalitet i talenat na predstojećem Svetskom kupu. Posebno se zahvalio generalnom direktoru „Er Srbije“, Danetu Kondiću, za njihov doprinos i promociju ovog projekta.      

S. Šipka, predstavnik „Er Srbije“ u Australiji, je, uz video projekciju, prezentirao usluge naše avio kompanije, istakavši da su u „Er Srbiji“ u 2015. godini probili sve granice, zahvaljujući napornom timskom radu, koji je doprineo tome da se od juna meseca 2016. godine otvara direktna linija za NJujork.  

B. Stoiljković, zahvalivši se na gostoprimstvu i velikoj pomoći Generalnog konzulata, Ministarstva spoljnih poslova, Srpske zajednice, brojnih sponzora i volontera, pre svega „Er Srbije“ i australijskim domaćinima, predstavio je članove reprezentacije Srbije. Prisutne je upoznao o zanimljivom istorijatu ragbi lige u Srbiji. Istakao je da nijedna evropska selekcija u ragbi ligi (izuzev VB) nije doputovala u Australiju iz Evrope u poslednjih 30-tak godina. Sve reprezentacije kao što su Italija, Grčka i Portugalija, su bile isključivo sastavljene od Australijanaca.   

Ovom prilikom dodeljene su nagrade sponzora i promovisan je novi dres reprezentacije, što je naišlo na odobravanje prisutnih.

Dvonedeljni boravak srpskih ragbista izazvao je veliko interesovanje ovdašnje dijaspore. U svim kontaktima obećana je organizaciona i finansijska pomoć, jer kvalitet igrača srpskog porekla, velika podrška njihovih porodica i prijatelja i svih onih u kojima je Srbija u srcu predstavljaju jednu pozitivnu energiju i veliki motiv za kvalifikovanje srpske reprezentacije na predstojećem Svetskom kupu u ragbi ligi 2017. godine u Australiji.

Pripreme za dolazak, boravak reprezentacije Srbije u Australiji i prijem organizovan u njihovu čast u GK RS u Sidneju, medijski je propraćen. Izveštaje domaćih srpskih novina („Vesti“ i „Srpski Glas“) preuzeli su i mediji u Srbiji („Kurir“ http://www.kurir.rs/sport/ostali-sportovi/prijem-za-ragbiste-konzulat-u-sidneju-ugostio-reprezentaciju-srbije-clanak-2120115 „B92“).

Sa sledećih linkova možete preuzeti vesti i intervjue sa ovog događaja koje je objavio Radio SBS, koji se emituje na srpskom jeziku:

http://www.sbs.com.au/yourlanguage/serbian/sr/content/prijem-za-ragbi-liga-reprezentaciju-srbije?language=sr

www.sbs.com.au/yourlanguage/serbian/sr/article/2016/02/05/ponosan-sam-shto-predstavljam-istu-zemlju-kao-novak-djokovitsh?language=sr

http://www.sbs.com.au/yourlanguage/serbian/sr/content/srpski-tim-je-pun-strasti-i-entuzijazma?language=sr

Sa sledećeg linka možete videti snimak sa prijema ragbista:

 

http://youtu.be/hHVXgge1Vys