Printer Friendly Version ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "ИСТОРИОГРАФИЈА ХОЛОКАУСТА У ЈУГОСЛАВИЈИ", АУТОРА ЕПИСКОПА ПАКРАЧКО-СЛАВОНСКОГ ВЛАДИКЕ ЈОВАНА @ 30 September 2016 05:32 AM

У сали еминентног Јеврејског музеја у Сиднеју, 29.09.2016.г, одржана је промоција књиге „Историографија холокауста у Југославији“, у издању на енглеском језику, чији аутор је епископ пакрачко-славонски Владика Јован Ћулибрк, којој је присуствовао конзул Б.Грбић.

Епископ пакрачко-славонски допутовао је у Аустралију 25.09.2016.г, где ће боравити две и по недеље и посетити Сиднеј, Волонгонг, Мелбурн, Аделејд и Перт. Његовом доласку претходила је Света литургија у Јасеновцу и чин припреме моштију јасеновачких новомученика које су предате храмовима Св. Јована Крститеља у Волонгонгу и Св. Ђорђа у Кабрамати, Сиднеј, овог месеца. Очекује се да Владика Јован посети манастир Руске цркве у Бомбали где ће одржати семинар са српском омладином, а у Сиднеју у цркви Св.Кнеза Лазара говорити о односима два мученичка народа – Јевреја и Срба, након чега наставља посету Мелбурну и другим градовима.