Printer Friendly Version PROMOCIJA KNJIGE "ISTORIOGRAFIJA HOLOKAUSTA U JUGOSLAVIJI", AUTORA EPISKOPA PAKRAČKO-SLAVONSKOG VLADIKE JOVANA @ 5 November 2016 05:46 AM

U sali eminentnog Jevrejskog muzeja u Sidneju, 29.09.2016.g, održana je promocija knjige „Istoriografija holokausta u Jugoslaviji“, u izdanju na engleskom jeziku, čiji autor je episkop pakračko-slavonski Vladika Jovan Ćulibrk, kojoj je prisustvovao konzul B.Grbić.

Episkop pakračko-slavonski doputovao je u Australiju 25.09.2016.g, gde će boraviti dve i po nedelje i posetiti Sidnej, Volongong, Melburn, Adelejd i Pert. NJegovom dolasku prethodila je Sveta liturgija u Jasenovcu i čin pripreme moštiju jasenovačkih novomučenika koje su predate hramovima Sv. Jovana Krstitelja u Volongongu i Sv. Đorđa u Kabramati, Sidnej, ovog meseca. Očekuje se da Vladika Jovan poseti manastir Ruske crkve u Bombali gde će održati seminar sa srpskom omladinom, a u Sidneju u crkvi Sv.Kneza Lazara govoriti o odnosima dva mučenička naroda – Jevreja i Srba, nakon čega nastavlja posetu Melburnu i drugim gradovima.