Printer Friendly Version СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ „ФУДБАЛСКЕ АКАДЕМИЈЕ УЛТРА“ @ 4 November 2018 03:34 AM

У недељу, 28.10.2018.г, у Генералном конзулату Р. Србије у Сиднеју, одржана је промоција и свечано отворена фудбалска академија за децу српског порекла у Сиднеју, „Фудбалска академија Ултра“ („Ultra Football Academy“).

На почетку свечаног отварања академије присутнима се обратио  конзул Бранислав Грбић, који је позвао све присутне да пруже пуну подршку овом пројекту. Жељко Гламочанин, директор локалне музичке школе за српску децу, такође је безрезервно подржао отварање академије, као и Гери Доусон, аустралијски кореограф, носилац ордена „Св. Саве“ трећег реда, који већ четири деценије децу српског порекла учи фолклор. Вокално-фолклорна група „Св. Сава“ је улепшала вече изведбом српских традиционалних песама и фолклора.

Присутни гости, њих око стотину, имали су прилике да виде и видео поруке подршке бројних професионалних  фудбалера из Србије и Аустралије.  

Оснивач академије и тренерВелибор Јоковић је дипломирао  спортски менаџмент и у последњих пет година тренирао бројне универзитетске екипе у малом фудбалу са којима је постигао значајне резултате. У свом излагању захвалио се Генералном конзулату, Г.Доусону, Ж.Гламочанину, представнику СПЦ оцу С.Радоичићу, родитељима, привредницима и свим људима који су подржали његову идеју о формирању академије фудбала за децу српског порекла. Представио је „Фудбалску академију Ултра“, која ће поред образовног, педагошког и васпитног рада стварати нове шампионе и препознатљиве личности на овим просторима и истовремено их учити о отаџбини њихових родитеља. 

У двосатном дружењу са родитељима и пријатељима спорта, са пригодним културно-уметничким програмом, деца, будући и садашњи чланови академије, дочарали су, свим присутнима, лепоту фудбала у дворишту Конзулата. 

Извештај са овог догађаја, аустралијске агенције „СБС“ на српском језику, може се преузети са следећег линка: https://www.facebook.com/SBSSerbian/posts/1996270880415812, као и извештај дневног листа "Вести" можете преузети ОВДЕ

За више информација о „Фудбалској академији Ултра“, можете се обратити тренеру Велибору путем моб.тел. 0403 060 704, затим преко друштвених мрежа (Facebook: Ultra Football Academy; Northern Eagles FC); или путем следећег линка: www.ultrafootballacademy.com

Фотографије са овог догађаја можете видети ОВДЕ.