Printer Friendly Version SVEČANO OTVARANJE „FUDBALSKE AKADEMIJE ULTRA“ @ 4 November 2018 04:35 AM

U nedelju, 28.10.2018.g, u Generalnom konzulatu R. Srbije u Sidneju, održana je promocija i svečano otvorena fudbalska akademija za decu srpskog porekla u Sidneju, „Fudbalska akademija Ultra“ („Ultra Football Academy“).

Na početku svečanog otvaranja akademije prisutnima se obratio  konzul Branislav Grbić, koji je pozvao sve prisutne da pruže punu podršku ovom projektu. Željko Glamočanin, direktor lokalne muzičke škole za srpsku decu, takođe je bezrezervno podržao otvaranje akademije, kao i Geri Douson, australijski koreograf, nosilac ordena „Sv. Save“ trećeg reda, koji već četiri decenije decu srpskog porekla uči folklor. Vokalno-folklorna grupa „Sv. Sava“ je ulepšala veče izvedbom srpskih tradicionalnih pesama i folklora.

Prisutni gosti, njih oko stotinu, imali su prilike da vide i video poruke podrške brojnih profesionalnih fudbalera iz Srbije i Australije.  

Osnivač akademije i trener Velibor Jokovićje diplomirao  sportski menadžment i u poslednjih pet godina trenirao brojne univerzitetske ekipe u malom fudbalu sa kojima je postigao značajne rezultate. U svom izlaganju zahvalio se Generalnom konzulatu, G.Dousonu, Ž.Glamočaninu, predstavniku SPC ocu S.Radoičiću, roditeljima, privrednicima i svim ljudima koji su podržali njegovu ideju o formiranju akademije fudbala za decu srpskog porekla. Predstavio je „Fudbalsku akademiju Ultra“, koja će pored obrazovnog, pedagoškog i vaspitnog rada stvarati nove šampione i prepoznatljive ličnosti na ovim prostorima i istovremeno ih učiti o otadžbini njihovih roditelja. 

U dvosatnom druženju sa roditeljima i prijateljima sporta, sa prigodnim kulturno-umetničkim programom, deca, budući i sadašnji članovi akademije, dočarali su svim prisutnima lepotu fudbala u dvorištu Konzulata. 

Izveštaj sa ovog događaja, australijske agencije „SBS“ na srpskom jeziku, može se preuzeti sa sledećeg linka:

https://www.facebook.com/SBSSerbian/posts/1996270880415812, kao i izveštaj dnevnog lista "Vesti" možete preuzeti OVDE.

Za više informacija o „Fudbalskoj akademiji Ultra“, možete se obratiti treneru Veliboru putem mob.tel. 0403 060 704, zatim preko društvenih mreža (Facebook: Ultra Football Academy; Northern Eagles FC); ili putem sledećeg linka: www.ultrafootballacademy.com

Fotografije sa ovog događaja mođete videti OVDE