Printer Friendly Version Мере Владе Републике Србије @ 22 March 2020 06:43 AM

Одлука Владе Р.Србије о затварању свих граничних прелаза за улазак у Р.Србију, од 19.03.2020. године.

Затварају се сви гранични прелази за улазак путника у Републику Србију – у међународном друмском, железничком и речном саобраћају, као и за улазак преко граничних прелаза за погранични саобраћај према суседним земљама.

Уредба Владе Р. Србије о мерама за време ванредног стања

Допуном од 19.03.2020. године, чланом 4а прописано је да се забрањује слетање на аеродроме и полетање са аеродрома у Републици Србији свим ваздухопловима који врше превоз путника у међународном ваздушном саобраћају, ради заштите од уношења и ширења заразних болести на територији Републике Србије.

Одлука о изменама Одлуке о проглашењу болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 заразном болешћу од 19.03.2020. године.

Изменом Одлуке, члан 4а гласи: ”Држављанима Р.Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Р.Србији, а који у Р.Србију долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијим болести COVID-19, односно жаришта епидемије, и то из: Швајцарске Конфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке - одређује се мера карантина и, ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19, упућују се на спровођење те мере у трајању од 28 дана - у објекат војне установе ”Моровић”, Шид и Миратовачко поље.

Више информација овде