Printer Friendly Version Mere Vlade Republike Srbije @ 22 March 2020 06:51 AM

Odluka Vlade R.Srbije o zatvaranju svih graničnih prelaza za ulazak u R.Srbiju, od 19.03.2020. godine.

Zatvaraju se svi granični prelazi za ulazak putnika u R.Srbiju - u međunarodnom drumskom, železničkom i rečnom saobraćaju, kao i ulazak preko graničnih prelaza za pogranični saobraćaj prema susednim zemljama.

Uredba o merama za vreme vanrednog stanja – dopuna od 19.03.2020. godine.

Dopunom od 19.03.2020. godine, članom 4a propisano je da se zabranjuje sletanje na aerodrome i poletanje sa aerodroma u Republici Srbiji svim vazduhoplovima koji vrše prevoz putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju, radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti na teritoriji Republike Srbije.

Odluka o izmenama Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću od 19.03.2020. godine.

Izmenom Odluke član 4a glasi: ”Državljanima R.Srbije i stranim državljanima koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u R.Srbiji, a koji u R.Srbiju dolaze iz država, odnosno područja sa intenzivnom transmisijim bolesti COVID-19, odnosno žarišta epidemije, i to iz: Švajcarske Konfederacije, Republike Italije, Islamske Republike Iran, Rumunije, Kraljevine Španije, Savezne Republike Nemačke, Francuske Republike, Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Grčke - određuje se mera karantina i, radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, upućuju se na sprovođenje te mere u trajanju od 28 dana - u objekat vojne ustanove ”Morović”, Šid i Miratovačko polje.

Više informacija ovde.