Printer Friendly Version KONZULARNI DANI NA NOVOM ZELANDU @ 10 May 2021 06:00 AM

KONZULARNI DANI GENERALNOG KONZULATA REPUBLIKE SRBIJE IZ SIDNEJA, U AUCKLAND-u NOVI ZELAND

Obaveštavamo građane Republike Srbije na Novom Zelandu, da će se u dane 22.05. i 23.05.2021.g., u Auckland, u vremenu od 09:00 do 15:00 sati, održati konzularni dani Generalnog konulata Republike Srbije iz Sidneja.

Adresa – Blackstone Group NZ Office, 6th floor, Durham House, 22 Durham Street, Auckland CBD.

Prioritet rada u navedenom periodu će biti prijem zahteva, dokumentacije i drugih podataka radi izrade i izdavanja pasoša Republike Srbije.

1. Za podnosenje zahteva za BIOMETRIJSKI PASOS, molimo da sa sobom ponesete sledece:

Zahtev za izdavanje putne isprave. Sam zahtev treba da je čitko popunjen i dostavlja se na licu mesta.

- dve fotografije za pasoš, najbolje moguće rezolucije, dimenzija 3.5 x 4.5 cm.

- stari biometrijski pasoš, odnosno drugi prethodno istekli pasoš ako ga posedujete – i kopija istog.

- Izvod iz matične knjige državljana R.Srbije i Izvod iz matične knjige rođenih na uvid (ako su u posedu), i kopije istih,

- Vazeci dokument kojim se potvrđuje identitet, kao što su lična karta ili vozačka dozvola (na uvid) i kopije istih.

Dokaz o regulaisanom boravku na NZ (NZ pasos ili NZ viza) i kopije istih. 

Zahtevi za izradu pasoša za malopetnu decu će se primati samo ukoliko je izvršena prethodna prijava rođenja u Republici Srbiji i pribavljeno Uverenje o državljanstvu R. Srbije i Izvod iz matične knjige rođenih. Nephodno je prisustvo oba roditelja, ili dokaz o starateljstvu.

2. Usluge overe će se vršiti u delu overe potpisa pa molimo zainteresovane da ukoliko imaju potrebe za solemnizacijom odgovarajućih izjava (osim ostalih, odnosi se i na nasledničku izjavu kojom se naslednik prihvata svog dela nasleđa i drugih delova ili dela nasleđa sanaslednika), iste podnose u formi Punomoćja za davanje takvih izjava, koje trebaju biti sačinjene od stručnih lica (advokata ili javnih beležnika iz R.Srbije), kako bi bile validne. Solemnizacija isprave na licu mesta, neće se raditi ovoga puta.

3. Konzularna taksa za sve konzularne usluge/radnje i dokumente koji se pribavljaju, naplaćivaće se u gotovini na licu mesta u valuti australijski dolar (AUD). Zbog toga je potrebno pripremiti tačan iznos kako se ne bi usporavao rad sa strankama. Ukoliko se želi dostava poštom zatraženog dokumenta/pasoša, potrebno je platiti i odgovarajuću poštarinu za dostvu u Novi Zeland (preporučena pošta - 18,00aud; ekpres preporučena pošta – 40,00aud). 

Cenovnik je istaknut na veb sajtu Generalnog konzulata Republike Srbije u Sidneju.