Printer Friendly Version КОНЗУЛАРНИ ДАНИ НА НОВОМ ЗЕЛАНДУ @ 13 May 2021 03:49 AM

КОНЗУЛАРНИ ДАНИ ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛАТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ИЗ СИДНЕЈА, У АУЦКЛАНД-у НОВИ ЗЕЛАНД

Обавештавамо грађане Републике Србије на Новом Зеланду, да ће се у дане 22.05. и 23.05.2021.г., у Ауцкланд, у времену од 09:00 до 15:00 сати, одржати конзуларни дани Генералног конулата Републике Србије из Сиднеја.

Адреса – Blackstone Group NZ Office, 6th floor, Durham House, 22 Durham Street, Auckland CBD.

Приоритет рада у наведеном периоду ће бити пријем захтева, документације и других података ради израде и издавања пасоша Републике Србије.

1. За подношење захтева за биометријски пасош, молимо да са собом понесете:
- Попуњен захтев. Сам захтев треба да је читко попуњен и доставља се на лицу места.
- две фотографије за пасош, најбоље могуће резолуције, димензија 3.5 x 4.5 цм.
- стари биометријски пасош, односно други претходно истекли пасош ако га поседују, и копију истог,
- Извод из матичне књиге држављана Р.Србије и Извод из матичне књиге рођених, и копије тих докумената,
- Важећи документ којим се потврђије идентитет, као што су возачка дозвола и лична карта, на увид, и копије истих.
- доказ о регулисаном боравку на НЗ, као што су НЗ пасош или НЗ виза, и копије истих.

Захтеви за израду пасоша за децу ће се примати само уколико је извршена претходна пријава рођења у Републици Србији и прибављено Уверење о држављанству Републике Србије и Извод из матичне књиге рођених. Неопходно је присуство оба родитеља или доказ о старатељству.

2. Услуге овере ће се вршити у делу овере потписа па молимо заинтересоване да уколико имају потребе за солемнизацијом одговарајућих изјава (осим осталих, односи се и на наследничку изјаву којом се наследник прихвата свог дела наслеђа и других делова или дела наслеђа санаследника), исте подносе у форми Пуномоћја за давање таквих изјава, које требају бити сачињене од стручних лица (адвоката или јавних бележника из Р.Србије), како би биле валидне. Солемнизација исправе на лицу места, неће се радити овога пута.

3. Конзуларна такса за све конзуларне услуге/радње и документе који се прибављају, наплаћиваће се у готовини на лицу места у валути аустралијски долар (АУД). Због тога је потребно припремити тачан износ како се не би успоравао рад са странкама. Уколико се жели достава поштом затраженог документа/пасоша, потребно је платити и одговарајућу поштарину за доству у Нови Зеланд (препоручена пошта - 18,00ауд; екпрес препоручена пошта – 40,00ауд). Ценовник је истакнут на веб сајту Генералног конзулата Републике Србије у Сиднеју.