Printer Friendly Version 11.1.2022. - Србија чини све да Новак Ђоковић има достојанствен третман у Аустралији @ 11 January 2022 12:16 PM

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је синоћ са премијером Аустралије Скотом Морисоном.

Брнабић и Морисон су у телефонском разговору разменили све информације о тренутној ситуацији у вези са најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем, коме је аустралијски суд јуче одобрио улазак у ту земљу.

Премијерка Србије је затражила да Ђоковић има фер третман од стране аустралијских власти и да се поштују сва његова права,  истакавши притом важност услова за физичку припрему за предстојеће такмичење, с обзиром на то да њему претходних дана није било дозвољено да тренира, а турнир у Мелбурну почиње овог викенда.

Она је такође упутила молбу Морисону да буду у директном контакту у наредним данима и да све информације Влада Србије и Влада Аустралије размењују директно.

Премијер Аустралије је овај предлог прихватио, при чему је постигнут и договор о томе да они поново разговарају у наредним данима.

Брнабић је замолила свог аустралијског колегу да учини све што је у његовој моћи како би Новак Ђоковић имао људски и достојанствен третман све време трајања његовог боравка у Аустралији.

Председница Владе je нагласила да је Република Србија у потпуности спремна да пружи све гаранције Аустралији уколико су оне потребне.

Извор/фото: www.srbija.gov.rs